Framgångsfaktorerna bakom 3PL-verksamheten i Vestby

Publicerad 15 juni 2023

Tempot är högt, flödet av varor stundtals oavbrutet. På NTEX i Norge arbetar elva personer, däribland Tina Johannessen, med vår tredjepartslogistik, 3PL. – Jag började arbeta här för snart ett år sedan. Från början fokuserade jag mest på att plocka varor, men nu jobbar jag även en del på kontoret med orderhantering, berättar Tina Johannessen.

För tillfället hanterar 3PL-teamet främst spabad, braskaminer och trampoliner. Vilka slags produkter det rör sig om varierar från period till period. Vid transport använder vi våra egna fordon eller andra välkända transportörer som täcker hela landet.

Tina Johannessen, som under sin tid på NTEX har arbetat operativt, hands on på lagret – men också med mer ansvar för planering och kunddialog, har haft tillfälle att reflektera över vad som krävs för att lyckas i arbetet:

– Det är väldigt viktigt att vi sprider kunskap mellan oss. Ingen kan allt men tillsammans i gruppen har vi gott om kunskap. Om vi tar oss tiden att sprida och dela kunskapen är det mycket större chans att lyckas, säger Tina och fortsätter:

– Under mer intensiva perioder kan det vara utmanande att hinna med kunskapsspridningen, men då försöker vi ta igen det lite senare. Vi har en väldigt hjälpsamma och hygglig miljö här.

Att Tina Johannessen är relativt ny inom NTEX är inte detsamma som att hon är ny i branschen. Erfarenheter från tidigare arbetsplatser har gett henne ett bra underlag för att jämföra och dra slutsatser om vad som kännetecknar NTEX. Teamets förmåga att hela tiden driva dialogen med kunderna, att se till att de har den information de behöver och att de vet vad de kan förvänta sig – dessa faktorer är de största styrkorna bland de som arbetar med 3PL på NTEX enligt Tina Johannessen.

Här kan du läsa mer om NTEX tjänster inom 3PL: NTEX – Lager & logistik

Fler nyheter

Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo