Med licens att skeppa

Publicerad 20 december 2022

Jon Dejgaard

Efter fyra år på NTEX har Jon Dejgaard fått diplom för "Dry cargo chartering" certifierat av Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) i London. När kunder är i behov av att transportera dry bulk cargo/torr bulklast via sjö, så ser Jon till att matcha godset med rätt fartyg och hamnar, utefter godsets specifikationer.

–Det kan t.ex. handla om gigantiska träbalkar och trädprodukter, korn, järnmalm, kol, kemikalier eller annan typ torrlast. Vi fungerar likt mäklare som sätter ihop rätt godsägare med rätt båtägare, för att uppnå den bästa transportlösningen. På så sätt får våra kunder enkla, effektiva och säkra förutsättningar för sin transport – världen över, säger Jon.

Som licensierad fartygsmäklare inom dry bulk cargo/torr bulklast innefattar Jons arbetsuppgifter vägledning när det gäller dokumentation, att hitta rätt fartyg, säkerställa den bästa prisbilden, förutse och svara på fluktuationer på marknaden, samt att koppla samman befraktare och fartygsägare.

–Detta kommer att hjälpa NTEX att förutse kundefterfrågan och identifiera potentiella möjligheter. Dessutom kommer detta att hålla oss uppdaterade med de senaste marknadstrenderna och hjälpa oss att få värdefulla insikter och vägledning åt våra kunder, säger Jon.

Fler nyheter

Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo