Står väl rustade inför kommande utmaningar

Publicerad 22 mars 2022

– Allt från containerkrisen till EU:s mobilitetspaket förändrar logistikbranschen som vi känner den. Producerande företag kommer vilja flytta, och lägga lager i länder som Turkiet, vilket gör NTEX närvaro där avgörande för nuvarande och potentiella kunder, säger Patrik Edvardsson, ansvarig över Turkiet, på NTEX.

Med start den 1 december 2021 började NTEX bedriva affärsverksamhet från Turkiet, där Patrik Edvardsson står som ansvarig. Patrik har jobbat i branschen sedan 1985, och har – förutom Turkiet – de senaste åren jobbat mycket mot Östeuropa. Med sin långa erfarenhet i både branschen och regionen, ser Patrik utmaningar för marknaden de kommande åren, samtidigt som han ser tydliga möjligheter för NTEX.

–Mycket kompetens och en lång erfarenhet gör oss väl förberedda. På NTEX är vi specialister på att genom nära dialog medkunden ta fram de bästa och mest optimala lösningarna. Något jag tror kommer bli viktigare framöver, säger Patrik.

Kompetent partner breddar erbjudandet

Med sitt geografiska läge fungerar även Turkiet som en hub för Mellanöstern. I landet jobbar NTEX tillsammans med sin partner Nordic Logistics Systems, som bedriver cross trade-affärer, inrikes-och utrikestransporter, lagerverksamhet samt förtullningstjänster. Även special-och expressleveranser erbjuds. Gemensamt har de cirka 65 fordon i landet.

–Vi har en duktig partner, som bland annat har god kompetens kring tullfrågor, vilket de har full access till. Tillsammans erbjuder vi även sjötransporter för våra kunder, vilket gör att de kan välja hur deras transportflöden ska se ut, och kombinera väg och sjö om de önskar, säger Patrik.

Genom Nordic Logistics System har NTEX kontor och terminaler i Istanbul och Izmir. På exportsidan återfinns kunder inom telekom, papper, stål och maskindelar. På import utgör kläder en stor del, samt stålkonstruktioner och plastartiklar.

Fler nyheter

Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo