Scanroad i Frankrike är nu integrerade i NTEX

Publicerad 9 april 2022

I juni 2021 förvärvade NTEX Scanroad i Frankrike. Enligt Franz Durot, Managing Director, kommer företaget med flera fördelar till organisationen. Bland annat ett etablerat nätverk i Frankrike samt en strategisk plats i Europa. Samtidigt gynnas även Scanroad av att bli en del av en större organisation och kommer snart byta namn till NTEX Frankrike.

Franz har jobbat på Scanroad sedan 1997 och har idag positionen som Managing Director över verksamheten i Frankrike. Med sitt huvudkontor i den strategiskt belägna staden Lille – nära den belgiska gränsen och de nordiska länderna – har Scanroad arbetat med transport sedan 1990. Enligt Franz kommer NTEX:s förvärv med flera strategiska fördelar.

– Den franska marknaden fungerar annorlunda jämfört med vissa andra europeiska marknader, exempelvis den svenska. Med Scanroad i organisationen får NTEX en omfattande kunskap över landets transportindustri, tillsammans med ett etablerat nätverk, säger Franz Durot.

NTEX i Frankrike är specialiserade inom styckegodstransport. De nordiska länderna utgör den största delen av verksamheten, men i och med förvärvet kommer de att utöka sina transportlinjer till andra europeiska länder. Planen är att i framtiden hantera mer av logistiken från Sverige. NTEX har 18 anställda i Frankrike, varav fem jobbar som chaufförer. Företaget har även 20 chaufförer som underleverantörer. Förutom styckegods utgör full loads en stor del av verksamheten.

– Att ansluta till NTEX var ett bra val för oss och vi har haft ett utmärkt samarbete sedan förvärvet. De senaste åren har marknaden förändrats och som en del av en större organisation kan vi fortsätta med att växa och leverera. I nuläget är vi fokuserade på den skandinaviska marknaden, men som en del av NTEX kommer vi få hjälp när vi i framtiden kommer expandera till andra marknader, avslutar Franz Durot.

 

Fler nyheter

Ntex newsletter
Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo