NTEX förvärvar Sureway Express Transport Limited

Publicerad 20 september 2022

Genom att förvärva Sureway utökar NTEX sin närvaro i Storbritannien, i sydvästra England i Bristol-området med 46 nya kollegor, en flotta med tjugosju lastbilar, tjugo släpvagnar, 3000m2 lager och 1200m2 kapellyta.

Med en omsättning på över 5 miljoner GBP är Sureway ett väletablerat lager-, distributions- och pallnätverksföretag i sydvästra England. NTEX UK:s huvudkontor ligger i Immingham, England, där de förutom London även har kontor i Bristol och Glasgow, Skottland.

– Vi ser en stor tillväxtpotential på den brittiska marknaden. Det faktum att vi nu har fler anställda här gör att vi kan erbjuda både befintliga och nya kunder ännu bättre lösningar i framtiden, säger Dan Ericsson, VD, NTEX UK.

Förvärvet av Sureway innebär att NTEX utökar sin verksamhet i Storbritannien där man nu har cirka 265 anställda samt en fordonsflotta med tjugosju lastbilar och tjugo släpvagnar, samt dessutom 3 000 m2 lager och 1 200 m2 kapellyta. Lagret i Avonmouth, Bristol, möjliggör hantering, lagring, omlastning och omfördelning av varor till alla destinationer i Storbritannien.

– Sureway är ett välrenommerat företag med erfarna och kompetenta medarbetare som är särskilt bra på distribution i både Storbritannien och Europa. Sureway är ett företag som liksom NTEX värdesätter en nära relation med kunden för att förstå deras behov och nå de bästa logistiska lösningarna. Därför känns det extra bra att förvärvet nu är klart, säger NTEX grundare och vd, Thomas Ström.

Fler nyheter

Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo