Våra tjänster: Inrikes vägfrakt

Partnern som jobbar nära dig


Ntex Inrikes transporterar gods över hela Sverige. Snabbt, smidigt och med svåröverträffad leveranssäkerhet. Vi jobbar nära kunderna med våra egna fordon, terminaler och lager. Vårt mål är att även det mest komplicerade uppdrag ska vara en enkel och bekymmersfri resa. Oavsett om det handlar om en enstaka frakt, regelbunden distribution, lagerhållning eller ett komplett upplägg för tredjepartslogistik. Vi erbjuder även tillfälligt tullager på samtliga orter vi har lager.

Till alla orter med alla transportsätt

I Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Gislaved har vi lager och egna fordon för lokal och regional distribution. Med utgångspunkt från dina önskemål tar vi hand om ditt gods på bästa sätt och väljer lämpligaste transporten – lastbil, tåg eller en kombination.

Vi gillar utmaningar!

På Ntex Inrikes gillar vi utmaningar som gör att vi får visa vad vi går för. Vi är glada när vi får frågor som gör att vår kompetens och erfarenhet kommer till nytta. Och vi vill alltid veta vad du tycker, så att vi kan fortsätta att utveckla vårt erbjudande för att matcha dina behov även i morgon. Det är så vi bygger ömsesidig framgång.

Bli grym på skrymme

Med Ntex Inrikes ABs beräkningsmodell för skrymme blir det betydligt enklare att räkna fram ett korrekt och rättvist pris. Det vinner alla på.

Så här räknar vi

Transportkostnaden påverkas av både vikt och volym. Om godset tar stor plats i förhållande till vikten beräknas priset på den så kallade skrymmevikten. Priset täcker då även det outnyttjade lastutrymmet. Men om godset är långt och överlastningsbart och utrymmet ovanför kan användas till annat, ska ju kunden inte behöva betala för mer plats än vad som faktiskt utnyttjas. Detta gäller främst för buntat gods som till exempel rör och lister. Vi använder måttenheten buntmeter som komplement till kubikmeter, pallplats och flakmeter. Vi förklarar dem här nedanför. All skrymmeberäkning avrundas uppåt och till två decimaler. Vikt upp till 999 kg avrundas uppåt till helt kilo. För tyngre laster avrundas vikten uppåt till närmaste 100-tal kilo.

Låt oss räkna på dina transporter!

Du kanske är supernöjd med hur dina transporter fungerar idag. Men visst skulle det ändå vara lite intressant att få reda på vad det skulle kostat om ett annat fraktbolag hade gjort exakt samma jobb? Ntex Inrikes AB, till exempel. Det enda du behöver göra för att få ett skarpt kostnadsförslag är att skicka oss din sändningshistorik för en valfri period. Vårt svar har du inom 24 timmar, eller nästföljande arbetsdag. Kolla filmen och se hur det går till!

Buntmeter

Gods som beräknas som buntmeter får ha en maximal bredd och maximal höjd på 0,2 meter och ska vara överlastningsbart*. Lister, rör och buntar av stål är några vanliga exempel. Buntmeter beräknas på gods som är mellan 1,21 och 12 meter långt. Godset räknas som 175 kg per meter.

Kubikmeter

Gods som beräknas som kubikgods ska vara överlastningsbart* och får maximalt ha måtten 1,20 x 1,20 x 1,30 meter per kolli. Vikten för en kubikmeter (cbm) beräknas till 280 kg.

Flakmeter

Allt gods som är högre, längre eller bredare än bm och cbm, samt allt gods som inte kan överlastas beräknas som flakmeter. Flakmeter beräknas längd x bredd / 2,4.

Vill du veta mer?

Våra experter på inrikestransporter finns på plats och hjälper dig hitta en lösning på dina transportbehov.

Kontakta oss

Joakim Glaerum

Ntex Kundportal

Boka via kundportal eller EDI-koppling

Via NTEX Inrikes kundportal kan du skriva ut etiketter och fraktsedlar och se var godset befinner sig. Du kan även beräkna priser, ladda ned kvittenser och se dina fakturor.

Våra tjänster

line

Med utgångspunkt från dina önskemål finner vi optimala lösningar för ditt gods. Flexibelt och komplett, dygnet runt, året om.

Utrikes vägfrakt

Vi fixar alla typer av uppdrag. Från normaltransporter till unika specialtransporter och tidspressade expressleveranser.

Lager & logistik

Fokusera på er kärnverksamhet. Vi kan sköta lagerhållning, inventering, plock, pack och distribution.

Sjö-, flyg- & tågfrakt

Genom vårt nätverk får du global räckvidd, oberoende av transportslag. Givetvis tar vi även hand om era tullprocesser.

Projektlast och farligt gods

Kunskap och erfarenhet är vårt starkaste kort när det kommer till att hantera projektlast och farligt gods.