Transport – hett ämne i Almedalen

2015-06-26

På söndag smygstartar Almedalsveckan som i år är fullspäckad med transport- och kommunikationsseminarium. Hela 173 programpunkter har märkts med temat infrastruktur och 80 med kommunikationer och infrastrukturminister Anna Johansson kommer att svara på frågor i hela tre heta stolar.

Transport och infrastruktur är minst sagt ett hett ämne under årets Almedalsvecka. För den som är intresserad kommer allt från hållbarhet till finansiering av stora infrastruktursatsningar att debatteras.

Infrastrukturminister Anna Johansson kommer att sitta i hela tre heta stolar under veckan och svara på frågor från bland andra fordonsbranschen, Expressen, Dagens Samhälle och flygbranschen.

Veckan bjuder bland annat på seminarier på temat ”Godstransporter i den hållbara staden” arrangerat av organisationen Sustainable Innovations, ”Varning för urspårning – Sverige behöver tillgång till långsiktigt hållbara och robusta transporter” som har Jernkontoret, Skogsindustrierna, Svemin, Teknikföretagen och Näringslivets transportråd som arrangörer och "Södermalm bestämmer och industrin betalar – dyrare transporter hotar svensk konkurrenskraft" i regi av Skogs- och lantarbetsgivareförbundet.