Störningar i Englandstrafiken

2020-09-01

Pga ett tekniskt fel på fartyget Ficaria Seaways så ställs två seglingar in i trafiken mellan Sverige och England (vänligen se meddelande nedan).

Det kommer att leda till längre ledtider denna vecka. Vi återkommer med uppdatering när vi får mer information.
För specifik information om enskilda sändningar kontakta er ordinarie kontaktperson.

Dear customer,

We regret to inform you that we are facing technical problem with our vessel Ficaria Seaways. In order to minimise the impact the following alterations are made to our schedule;

Monday 31/8 GOTIMM24412020 (Freesia Seaways) – Cancelled
Wednesday 2/9 IMMGOT24612020 (Freesia Seaways) – Cancelled

Freesia Seaways will instead depart from Gothenburg tomorrow Tuesday.

We are for the moment trying to find temporary solutions to replace Ficaria Seaways and will revert with updates.

Uppdatering gällande Brexit

2020-08-31

Brexit

Praktisk information:

Ansök om EORI nummer (skall anges på dokumenten vid export utanför EU)
Ansökan görs på Tullverkets hemsida.
EORI nummer och organisationsnummer är inte samma.

Ombudsfullmakt:
Vi kommer att begära in fullmakter från Er så att vi kan agera ombud mot
tullen gällande era transporter. 

Nedladdningslänk till ombusdfullmakt: ombudsfullmakt.docx

Som fraktförare behöver vi följande information från Er:

Faktura
Kommersiell varulista

Fakturan skall innehålla:

Order- eller referensnummer.
Säljare, köpare/mottagare namn samt adress till båda.
Dag då fakturan utfärdades samt fakturanummer.
EORI-nummer, säljarens EORI-nummer och köparens VAT-nummer.
Leverans- och betalningsvillkor.
Varukod (tulltaxan, tulltariffnummer och statnummer)
Antal kolli, vikt (brutto / netto) samt noggrann beskrivning av innehållet per varukod och ursprungsland.
Information om förpackning ex: pall, kartong, IBC, fat.
Totalt fakturabelopp med information om valutakod.


Kommersiell varulista vid fler än 3 varukoder/ursprungsland (offert till kund)

För att effektivisera och underlätta förtullningen vid fler än 3 varukoder krävs en kommersiell varulista som skickas till oss i Excelformat och skall innehålla:

Varukoder, ursprungsland, vikt (brutto eller netto) och varuvärdet per varukod specificerat.

Den kommersiella varulistan ska stämma överens med fakturan när det avser varubeskrivning, varukod, ursprungsland, värde, vikt och totalsumma

 

      For English version Press here.

Trafikinformation Finland

2020-07-01

Det tidigare tillägget, som applicerats till följd av ändrade seglingsscheman från rederierna, på Finlandstrafiken kommer tas bort per 2020-07-01. 

Trafik under sommarperioden 2020

2020-06-04

Trafik under sommarperioden 2020

Inför kommande sommarperiod vill vi påminna våra kunder att planera och boka leveranser i god tid. Vi har ju dessutom sedan tidigare Covid-19 problematiken. Se nedan generell information gällande våra marknader. Finns krav på specifika last/lossningsdatum måste detta uttryckligen specificeras i bokningen. Stäm gärna av med din lokala NTEX kontakt.

Notera att kapacitet av enheter och plats på färjor är begränsad under sommaren. NTEX förbehåller sig rätten att i dessa fall återkomma med ev. merkostnader då våra leverantörer har ändrade ledtider och kapacitet under denna period. Naturligtvis kommer vi som vanligt göra allt för att ni skall få era leveranser i tid så tveka inte att kontakta oss!

sommartrafik-2020.docx

Underhållningsarbetet som sker på Älvsborgsbron bidrar till förseningar men vi gör vårt yttersta för att tillgodose våra kunders transportbehov och förebygga eventuella störningar i trafiken.

https://trafiken.nu/goteborg/arkiv/2020/maj/nu-inleds-sommarens-underhall-pa-alvsborgsbron/

 

Uppdatering Italientrafiken

2020-04-17

Italien kommer efter beslut av Italiens regering förlänga nedstängningen till och med 20-05-03. Till följd av detta kommer vår italientrafik även fortsättningsvis ske på
Ad hoc-basis. Vid eventuella frågor vänligen kontakta er personliga speditörskontakt på NTEX.


Med vänliga hälsningar NTEX

Fortsatt påverkan på Italientrafiken

2020-04-07

Även fortsättningsvis håller tillverkningsindustrin, med ett fåtal undantag, stängt i Italien. Nedstängningen är initialt förlängd från 5/4 till 13/4 och kommer med största sannolikhet även förlängas över hela vecka 16. Den fortsatta nedstängningen innebär att trafiken även fortsättningsvis kommer att ske på Ad hoc-basis.
Vi ber om er fortsatta förståelse för det rådande läget, vid eventuella frågor vänligen kontakta er personliga speditörskontakt på NTEX.

Vi på NTEX vill samtidigt passa på att önska Er en riktigt Glad Påsk!

Trafikinformation Italien

2020-03-23

Coronavirusets utökade spridning i Italien har fått till följd att tillverkningsindustrin, med endast ett fåtal undantag, kommer att stängas ned under perioden 26/3 - 5/4. Som ett resultat av denna shut down kommer vår trafik vara starkt begränsad och samtliga transporter kommer ske på Ad hoc-basis från och med dagens datum. Vi kommer fortsatt finnas på plats för att göra vårt yttersta för att lösa era specifika transportbehov och ber om er förståelse i denna svåra situation. Vid frågor vänligen kontakta er personliga speditörskontakt på NTEX.


Med Vänliga Hälsningar NTEX   

Trafikinformation

2020-03-18

Med hänvisning till nedan information som skickats ut tidigare har vi nu ett antal marknader med konkreta fall där vi får mer bestående extra kostnader. Detta gäller i nuläget Finlandstrafiken och Baltikumtrafiken där rederierna ändrat/tagit bort seglingar som gör att vi får ökade kostnader. Vi är tyvärr tvungna att ta ut dessa kostnader på våra kunder. Vi hoppas på förståelse för från er sida för denna åtgärd.

Se nedan tariff:

Baltikum

SEK
6 sek /100 kg
1100 SEK maximum per sändning

EUR
O,55 EUR / 100 kg
102 EURO maximum per sändning

Finland

SEK
14,50 SEK / pr. 100 kg
2500 SEK maximum per sändning

EUR
1,35 EUR / pr. 100 kg
232 EUR maximum per sändning

 

”I en rad länder har regeringarna infört åtgärder och regler som (tex. stängning av skolor, universitet och offentliga verksamheter, gränskontroller osv) begränsar verksamheter och företag.

Med bakgrund av detta är transport och logistikbranschen i ett force majeure tillstånd (Bekräftas av myndigheter i flera länder). 

Som vi informerat tidigare så kan detta påverka ledtider. Vår kapacitet är hittills god men vi ser nu att extra kostnader vid utförandet av transporterna är ofrånkomligt och vi vill härmed göra er uppmärksamma på att vi kommer att bli tvungna att fakturera våra kunder delar av dessa extra kostnader.

Detta gäller i dagsläget särskilt länder som har gränskontroller men kan komma att omfatta andra länder med kort varsel.

Ovanstående gäller from idag tills vidare.”

Trafikinformation Covid -19

2020-03-17

I en rad länder har regeringarna infört åtgärder och regler som (tex. stängning av skolor, universitet och offentliga verksamheter, gränskontroller osv) begränsar verksamheter och företag.

Med bakgrund av detta är transport och logistikbranschen i ett force majeure tillstånd (Bekräftas av myndigheter i flera länder). 

Som vi informerat tidigare så kan detta påverka ledtider. Vår kapacitet är hittills god men vi ser nu att extra kostnader vid utförandet av transporterna är ofrånkomligt och vi vill härmed göra er uppmärksamma på att vi kommer att bli tvungna att fakturera våra kunder delar av dessa extra kostnader.

Detta gäller i dagsläget särskilt länder som har gränskontroller men kan komma att omfatta andra länder med kort varsel.

Ovanstående gäller from idag tills vidare.