Unika smaker och säkra leveranser

Johan & Nyström har sedan företaget grundades 2004 haft ambitionen att rosta Sveriges mest etiska och miljövänligaste kaffe. Genom en rostningsprocess kallad slow roast rostas bönorna sakta vilket framhäver bönans unika smak. Bönorna kommer från världens alla hörn och transporten och kommunikationen måste ske smidigt.

– Tystnad är något vi inte accepterar, säger Johan & Nyströms grundare, Johan Damgaard. Han berättar att det var ett år sedan en vän tipsade kafferosteriet om NTEX som ett bra transport- och logistikalternativ till vad de använde sig av då. Sedan dess har Johan & Nyström använt NTEX tjänster vid importen av sitt högkvalitativa kaffe och te.

– Vi köper kaffe och te från hela den kaffe- och teproducerande världen och behöver snabba besked och pålitlig information.

– Det är något NTEX ger oss vilket vi uppskattar, säger han.

Det är dock inte bara kommunikationen som måste stämma. Kaffe- och tebranschen är en prisutsatt bransch, vilket betyder att leveransen måste ske till rätt pris. NTEX har även här visat sig vara den rätta logistikpartnern för Johan & Nyström.

Men mest av allt uppskattas NTEX egna initiativ och lösningar vilka underlättar för Johan & Nyström.

– NTEX är väldigt bra på att komma med inputs och nya idéer för att effektiviserar vår logistik. Detta har överträffat våra förväntningar.