Revolutionerande tvättanläggning på plats i Göteborg: ”En av de mest hållbara i Europa”

Publicerad 11 december 2023

Det är med stor stolthet NTEX presenterar sin nya tvätt- och verkstadsanläggning, som är i gång och används i Arendal, Göteborg. Förutom att den snyggar till våra bilar samlar anläggningen in regnvatten för rening och återvinning, med ett tvättsystem som kräver 50 procent mindre vatten, el och kemikalier – jämfört med andra system på marknaden.

I en ständigt föränderlig logistikbransch, tar vi på NTEX ständiga steg mot att sköta om våra bilar, byggnader och medmänniskor, på ett så hållbart sätt som möjligt. Vattenåtervinningssystemet vid den nya tvätt- och verkstadsanläggningen i Göteborg hämtar regnvatten från taket och återvinner upp till 85 procent av tvättvattnet.

– Miljöansvar är en viktig del, men inte den enda. Även säkerhet och kvalitet har stor betydelse för oss. Våra släpvagnar korsar både hav och land, och såväl smuts som saltvatten kan påverka utrustningen negativt, säger Jonas Carlsson, General Equipment Manager på NTEX, och tillägger:

– Med den nya tvätten ökar vi vagnarnas livslängd. Bland annat eftersom vi gör en underhålls- och säkerhetskontroll varje gång de passerar tvätten och fordonets verkstad. Vi är stolta över att vår tvättanläggning är en av de mest hållbara i Europa.

Fler nyheter

Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo