Nya el-lastbilar i Helsingborg och Stockholm

Publicerad 15 december 2023

Nu tar vi nya steg i elektrifieringen av vår fordonsflotta – genom två tillskott av Volvo FL Electric-lastbilar, som kommer att utgå från Helsingborg respektive Stockholm.

– Vi strävar efter att ligga i framkant när det gäller vår fordonsflotta – både sett till miljö och säkerhet, säger Jonas Carlsson, General Equipment Manager på NTEX.

NTEX använder redan el-lastbilar, bland annat för transport av varor inom Göteborgsområdet. Med tillskottet av el-lastbilarna i Helsingborg och Stockholm fortsätter vår resa mot mer hållbarhet. Med en förväntad minskning på 19,6 ton koldioxidutsläpp per lastbil och år bidrar satsningen till ett bättre stadsklimat, avseende både avgaser och ljudmiljö.

Tystare vägar och renare luft

Våra nya el-lastbilar, var och en med plats för 18 pallar, syftar till att skapa en lugnare och trevligare miljö: både för dess förare och samhällena där vi verkar.

– Satsningen är en del av våra ambitiösa hållbarhetsinsatser, där vi strävar efter att minska miljöpåverkan samtidigt som vi är i framkant när det gäller teknologisk utveckling inom transportsektorn, säger Jonas.

Fler nyheter

Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo