NTEX i Polen 10 år: Från enmanskontor till över 40 medarbetare

Publicerad 5 december 2023

Det började med att Maciej Klukowski lyfte luren i januari 2013. Tre månader senare slogs portarna till NTEX i Polen upp – som första månaderna drevs av Klukowski själv, och som i dag sysselsätter över 40 personer.

Maciej Klukowski, i dag vd för NTEX i Polen, hade just slutat på sitt förra jobb och var osäker på vad han ville göra framöver. Av de möjligheter han fick till sig var det inget som riktigt lockade. Men så fick han ett tips av Paweł Braciszewski – numera även han en av nyckelpersonerna på NTEX Polenkontor. Pawel berättade om ett svenskt speditionsföretag som hade verksamhet i flera länder, däribland Estland, Lettland och Litauen. Maciej tyckte att tipset lät intressant och knappade in ett okänt, svenskt telefonnummer. Han bad att få prata med någon som var ansvarig för etablering av nya kontor, utanför Sverige, och sattes i kontakt med rätt person.

En vecka senare hade NTEX grundare och vd bestämt sig, och ytterligare tre månader senare – i april 2013, började resan. I september samma år utökade NTEX i Polen sitt team med Paweł Braciszewski, Magdalena Guzińska, Dagmara Zyntek och Dominik Fedorek.

10 år senare – detta har varit framgångsfaktorerna

Samtidigt som NTEX-gruppen firar 20 år kan alltså Polenkontoret stoltsera med 10 framgångsrika år. Att resultaten varit goda genom åren tror Paweł Braciszewski främst beror på att de träffat rätt i sina rekryteringar.

– Vi har bra människor här. Mentaliteten på vårt kontor är att vi alltid vill bli bättre och relationerna mellan oss som jobbar här är väldigt bra, vi har ett välfungerande samarbete, säger Paweł och får medhåll av Maciej Klukowski:

– När det gäller strukturer och policys är vi ett medelstort företag, snarare än ett storbolag även om NTEX-koncernen vuxit sig stor. Det innebär att vi är beroende av flexibilitet och goda relationer, vilket vi definitivt har här.

 Dominik Fedorek betonar att inget av det som byggts upp vore möjligt utan hårt jobb och får medhåll av kollegorna Magdalena Guzińska och Dagmara Zyntek. När det gäller framtiden ser NTEX i Polen fram emot att flytta till sitt nya kontor, vilket förväntas ske i början av 2025.

– Och så hoppas vi få ännu fler kollegor också, avslutar Dagmara Zyntek.

Fler nyheter

Ntex newsletter
Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo