Första flyttetappen klar för NTEX i Norge

Publicerad 13 april 2022

I början av april flyttade NTEX i Norge in i sina nya lokaler i Vestby, nära Oslo i Norge. Det är logistikfastighetsbolaget Logicenters som har byggt den nya byggnaden på 28 500 kvadratmeter.

NTEX i Norge kommer ha hand om en yta på cirka 22 000 kvadratmeter, vilken inkluderar cross-dockingterminal, lager och kontor. Den första flyttetappen innebär att NTEX får tillgång till sitt nya kontor och sina terminaler. Efter den andra etappen – vilken kommer ske i maj 2022 – får de tillgång till lagret.

– Vi är väldigt glada över att ha flyttat hit. Här kommer vi ha möjligheten till att serva befintliga kunder samtidigt som vi växer, säger Andreas Nikolic, Managing Director Norge.

Byggnaden är certifierad enligt miljöcertifieringen BREEAM Very good. På taket kommer det finnas solceller som kommer ge energi åt delar av verksamheten. Andra aspekter som bidragit till miljöcertifieringen är val av hållbara byggmaterial. Logistikcentret kommer ha 31 000 pallplatser samt en helt ny cross-docking terminal.

– När den andra flyttetappen är avklarad kommer vi ha all vår verksamhet samlad under ett tak.Det gör att vi kommer kunna jobba mer effektivt och få ett komplett utbud mot våra kunder, avslutar Andreas Nikolic.

Fler nyheter

Ntex newsletter

Håll dig uppdaterad om nyheter och serviceinfo