Ny logistikpark i Göteborg

2015-06-23


Intill Göteborgs hamn kommer en logistikpark på närmare en miljon kvadratmeter att växa fram. Logistikparken förväntas skapa över 2000 nya arbetstillfällen. 

Länge har det saknats logistikmark nära Göteborgs Hamn men det kommer den nya parken, som kallas Port of Gothenburg Logistics Park, att ändra på. En yta på 500 000 kvadratmeter, ungefär hälften av den totala ytan, kommer under de närmaste åren att omvandlas till lager och logistikfastigheter. 

– Det här är en jättesatsning och ett gyllene tillfälle för alla företag som vill etablera lager precis intill Skandinaviens största hamn, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn.

Logistikparken ligger i anslutning till hamnens godsterminaler på Hisingen och fastighetsägare är de fem aktörerna Göteborgs Hamn AB, NCC, Prologis, Eklandia och Bockasjö. Redan idag har ett antal företag flyttat in i parken, som kommer att stå färdig runt år 2025. 

I den nya logistikparken kommer över 2000 arbetstillfällen att skapas, framförallt lagerarbetare men också administrativ personal kommer att anställas.